Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Usporedio ecstasy s jahanjem

Kontroverzni britanski znanstvenik tvrdi: 'Za financijsku krizu su krivi bankari na kokainu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši prvi savjetnik za drogu britanske laburističke vlade tvrdi da je financijsku krizu izazvala gomila bankara 'na kokainu'.

David Nutt, kontroverzni znanstvenik koji je otpušten 2009. godine, jer je tvrdio kako je uzimanje ecstasya sigurno koliko i jahanje konja, rekao je za Sunday Times da je zloupotreba kokaina izazvala financijski krah, a prenosi britanski Huffingotn Post.

Pročitajte i ovo Mrtvi nakon napada bande u Haitiju Vlada stanje panike FOTO Otočna država u kaosu, tijela leže po ulicama: "Ovo je užas, kao u Pobješnjelom Maxu!" Ilustracija Kontraproduktivno Britanci imaju novu definiciju ekstremizma: Mogla bi ugroziti slobodu govora

>> Zbog ovog su bankari, Vlada i HNB na ISTOJ strani

'Bankari uzimaju kokain i uvalili su nas u ovaj užasni nered', rekao je Nutt i dodao da su zbog droge bili previše sigurni u sebe i više riskirali.

Nutt je profesr neuropsihofarmakologije na poznatom britanskom sveučilištu Imperial. On tvrdi da je kokain savršen za bankarsku 'kulturu uzbuđenja i potjerom za više, i više, i više'.

On tvrdi da je zloupotreba kokaina izazvala i propast Barings banke još 1995. godine. U to vrijeme je navedena banka bila među najjačima u Velikoj Britaniji.

Profesor Nutt je otpušten 2009. godine s pozicije prvog savjetnika za droge, kad je objavio znanstveni rad u kojem je tvrdio da nema puno razlike u šteti koju izazivaju jahanje konja i uzimanje ecstasya. Također, tvrdio je da su ecstasy i LSD manje štetni od alkohola.

Prošle nedjelje napao je britansku vladu zbog zakona koji uređuju korištenje magičnih lisičarki, ecstasy i kanabisa. On tvrdi da ti zakoni ugrožavaju medicinska istraživanja. Magične lisičarke su zabranjene u Velikoj Britaniji 2005. godine.

Profesor Nutt kaže da su ti zakoni apsurdni, ludi i da je zbog njih teško nabaviti jedan od njihovih sastojaka – psilocibin, koji se koristi za liječenje depresije.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene