Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tvrde američki informatičari

Misteriozna kineska 'Jedinica 61398' izvela seriju hakerskih napada

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema tvrdnji tvrtke koja na polju informatičke sigurnosti savjetuje američku vladu, za seriju hakerskih napada na državne i druge institucije u SAD-u odgovorna je kineska vojna 'Jedinica 61398'.

Tajna jedinica kineske vojske stoji iza serije hakerskih napada visokog profila u svijetu, objavila je u utorak američka tvrtka za informatičku sigurnost.

Pročitajte i ovo Mirena Maljković, učiteljica Dnevnik Nove TV donosi detalje Predstavljen novi model nastave, pojedini učitelji su zgroženi: ''Skandalozno je da se u 21. stoljeću reže satnica Informatike za 50 posto'' Ilustracija Istraga je u tijeku Vatikan na meti navodnog računalnog napada: Sve je počelo zbog jedne stvari

>> Ovo je najgora stvar koja se može dogoditi Facebooku!

Tvrtka Mandiant, jedan od savjetnika američke vlade u području informatičke sigurnosti, otkrila je uz pomoć više stotina istraga u zadnje tri godine da organizacije koje su na internetu hakirale stranice agencija američke administracije, američkih kompanija i novina "imaju sjedište uglavnom u Kini te da je kineska vlada potpuno upoznata s njihovim aktivnostima".

Mandiant tvrdi da iza napada stoji "Jedinica 61398" koja pripada kineskoj vojsci i ima sjedište u Šangaju. "Vrijeme je da se prihvati da te prijetnje dolaze iz Kine i mi moramo pripremiti stručnjake za sigurnost kako bi se protiv te prijetnje uspješno borili", priopćila je tvrtka.

Mandiant tvrdi da je Jedinica 61398 ukrala stotine terabajta podataka iz najmanje 141 organizacije u svijetu od 2006. godine. Velika većina žrtva je iz SAD-a, a manji iz Kanade i Velike Britanije. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene