Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Plava mrlja u kljunu

Misterij se nastavlja: Na tisuće grlica ugiba u Italiji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stotine, a brojka će pretpostavlja se još rasti, mrtvih ptica pojavilo se u talijanskom gradu Faenza, u blizini kemijske tvornice.

Grlice su pale na ulice i visile s drveća, a kako izvještava GeaPress, svaka od njih zasada ima neobjašnjenu plavu mrlju u kljunu. Pretpostavlja se da je plava mrlja rezultat trovanja ili možda znak hipoksije, odnosno smrti nastale gušenjem.

Pročitajte i ovo Ilustracija Masovni sudari Jezivi prizori na ulicama: Gotovo tisuću ptica pronađeno nepomično na podu, padale su s neba - "To je vaša najgora noćna mora" Ilustracija Napad u Istri Gnjurac zamalo iskopao oko dječaku: ''U jednom trenutku opušteno smo sjedili na plaži, a u drugom... horor''

>> Nikad riješeni misteriji: Najbizarniji pomori u povijesti

>> 'Na godinu ugine oko pet milijardi ptica, to je normalno'

Veliki dio ptica još nije mrtav, nekoliko desetaka je primilo pomoć, no većina je njih ipak uginula. Ptičja trupla poslana su na testiranje i rezultati će se, za pretpostaviti je, čekati i do tjedan dana.

Sve je počelo s s tisućama mrtvih ptica u Arkansasu da bi slične incidente uskoro zabilježili i u Louisiani, Kentuckyju i Švedskoj. Osim toga u Marylandu je uginulo više od dva milijuna riba, a i pomor riba je zabilježen u Brazilu, Novom Zelandu i Arkansasu. Također, 40 tisuća mrtvih rakova isplivalo je na obalu Engleske.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene