Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Divovski kanibal!

Misterij riješen: Otkriveno što je pojelo 3 metra dugog morskog psa!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je u medije procurila priča o velikoj bijeloj psini koju je pojela još veća životinja, slučaj je označen pravim misterijem. No, ubrzo je otkriven 'identitet' ubojice.

Australski znanstvenici u sklopu jednog programa, pratili su 3 metra dugog morskog psa po morskim dubinama. Kao i ostalim životinjama stavili su mu spravu za praćenje, no ona je 4 mjeseca kasnije isplivala na obalu, a od morskog psa ni traga.

S uređaja za praćenje uspjeli su očitati podatke o drastičnom porastu temperature i nagloj promjeni dubine na kojoj se životinja nalazila. Naime, ona se odjednom spustila za čak 580 metara, piše Gizmodo.
I sad je otkriveno o čemu je bila riječ.

Pročitajte i ovo Ilustracija Jedna od najpopularnijih plaža VIDEO Prizori koji lede krv u žilama: Surferi se neometano zabavljali, a oko njih plivale velike bijele psine Morski pas pazi pas! VELIKA FOTOGALERIJA Pogledajte morske pse u Jadranu, dvije vrste napadaju ljude

VIDEO Misterij: Nešto je pojelo 3 metra dugog morskog psa, ali što?!

Naime, radi se o priči iz dokumentarnog filma 'The Search For The Ocean’s Super Predator' iz 2013. godine u kojoj je opisana potraga znanstvenika za velikom zvijeri. U tom filmu se vidi kako je ova velika bijela psina postala žrtva još veće bijele psine, poznate pod nazivom 'divovski kanibal'.

Istraživači su zaključili kako ovaj strašni ubojica ima čak pet metara i teži oko dvije tone. Nije poznat razlog zbog kojeg veće psine ubijaju manje, no pretpostavlja se da je u pitanju bio sukob oko teritorija.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene