Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Eksperimentalno liječenje

Misionarka zaražena ebolom stigla u SAD

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američka misionarka koja je zaražena ebolom stigla je u SAD. Smještena je u bolnicu gdje je prije nekoliko dana počelo eksperimentalno liječenje njezinog kolege s misije u Libiji.

Nancy Writebol, Amerikanka koja boluje od ebole, dovezena je u sveučilišnu bolnicu Emory, oko 13 sati po lokalnom vremenu, javlja Fox Atlanta.

Pročitajte i ovo Ilustracija Sve se istražuje Užasna tragedija: Sedmero djece preminulo u četiri dana, u bolnici u Trinidadu pronađene opasne bakterije Ilustracija Zapad Afrike Prekinuli veze s Francuskom, primili ruske instruktore: ''Ovdje smo kako bismo uvježbavali vojsku''

Bit će tretirana u istoj izolaciji kao i dr. Kent Brantly, koja je ujedno i jedna od svega četiri u SAD-u, posebno dizajnirane za zarazne bolesti poput ebole.

Stručnjaci za ebolu: 'Oboljelima dajte eksperimentalni lijek!'

Writebol je u Africi radila u istoj ustanovi kao i dr. Brantly, dok su liječili žrtve oboljele od ebole. Ona je radila u jedinici za dekontaminaciju. Njezina obitelj kaže da je snažna, da se bori i da oni vjeruju da će uz pomoć eksperimentalnog lijeka pobijediti ebolu.

Virus ebole i dalje se širi. Bolest se pojavila i u Nigeriji. Tamošnje su vlasti pojačale nadzor u zračnim lukama - svakog se putnika detaljno pregledava. Građani Lagosa - iz kojeg je osmero ljudi za koje se sumnja da su zaraženi - su u strahu.

Najugroženijim zemljama na zapadu Afrike stiže pomoć. Međunarodne razvojne banke za borbu protiv ebole osigurale su 260 milijuna eura.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene