Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Umrli u klinici za eutanaziju

'Mirno i pod okolnostima koje su sami izabrali'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanski dirigent Edward Downes umro je zajedno sa svojom suprugom u švicarskoj klinici za potpomognuto samoubojstvo.

Downes je bio u 85., a njegova supruga u 74. godini. Njihova djeca su izjavila da je bračni par umro u petak 'mirno i u okolnostima koje su sami izabrali' u klinici koju vodi organizacija Dignitas.

Pročitajte i ovo Macron podržao prijedlog zakona o medicinski potpomognutom umiranju slijedi rasprava Macron podržao zakon koji podržava eutanaziju: "Otvara mogućnost traženja pomoći pri umiranju" Švicarska na referendumu izglasala 13. mirovinu Važan korak za Švicarsku Izglasali uvođenje 13. mirovine: "Ovaj korak je velika prekretnica"

'Nakon sretne 54 godine koje su zajedno proveli oni su odlučili završiti svoje živote umjesto da se nastave boriti s ozbiljnim zdravstvenim tegobama', stoji u izjavi njihova sina i kćeri, Caractatusa i Boudicce.

U izjavi piše da je Downes, koji je postao Sir Edward kad mu je kraljica Elizabeta II. dodijelila viteški naslov 1991., gotovo potpuno oslijepio, a gluhoća mu je sve više napredovala. Njegova supruga, bivša plesačica, koreografkinja i televizijska producentica, godinama je radila kao njegova pomoćnica. Britanski su listovi izvijestili da joj je dijagnosticiran rak.

Downesov menadžer Jonathan Groves je rekao da je bio šokiran smrću para, ali je njihovu odluku nazvao 'tipično odvažnom i hrabrom'. Njihova smrt zadnji je u nizu istaknutih slučajeva koji su potaknuli pozive na pravne promjene u Velikoj Britaniji gdje su potpomognuto samoubojstvo i eutanazija zabranjeni. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene