Obavijesti Video Pretražite Navigacija
I dalje provocira

Dodik: U Srebrenici nije bilo genocida

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik je uoči obilježavanja 19. obljetnice genocida nad Bošnjacima u Srebrenici ponovo u srijedu zanijekao takvu kvalifikaciju ovog zločina unatoč činjenici da je ona potvrđena presudama Međunarodnog suda pravde (ICJ) i Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju (ICTY).

"Nemoguće je prihvatiti kvalifikaciju genocida samo zato što to misle (predsjedatelj Predsjedništva BiH) Bakir Izetbegović ili neki od stranaca koji su požurili da daju tu vrstu kvalifikacije", izjavio je Milorad Dodik novinarima u Bijeljini.

Pročitajte i ovo Milorad Dodik Zabrinuti za budućnost BiH Američko veleposlanstvo oštro reagiralo na Dodikove prijetnje: "Zajedno sa svojim ulizicama krši Daytonski sporazum" Milorad Dodik i suradnici Reakcije na Schmidtovu odluku Predstava za javnost ili razlog za brigu? Parlament Republike Srpske usvojio nacrt zakona koji bi im davao znatno veće slobode

Po njegovu sudu u Srebrenici se dogodio "veliki zločin" za što trebaju odgovarati pojedinci.

Dodao je međutim kako bivši vojni i politički vođe bosanskih Srba Radovan Karadžić i Ratko Mladić kojima se u Den Haagu sudi i pod optužbom za genocid u Srebrenici nisu osobe kojih bi se u RS-u trebali odreći jer su oni doprinijeli uspostavi tog entiteta.

"Da li su oni prekršili zakone ili nisu, odgovarat će za to, ali ne može odgovarati RS", izjavio je Dodik.

Vlasti RS u Istočnom Sarajevu dignule spomenik Gavrilu Principu

Sve je zaključio ponavljajući ranije izrečenu konstataciju kako je BiH "neodrživa zemlja". (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene