Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PANDORA PAPIRI

Zbog sumnji u sklapanje tajnih ugovora, bit će saslušan Milo Đukanović. Tužiteljstvo će zatražiti i skidanje imuniteta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Specijalno državno tužiteljstvo Crne Gore oformilo je predmet povodom tvrdnji Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) da su Đukanović i njegov sin Blažo 2012. godine sklopili tajne ugovore o upravljanju njihovom imovinom, skrivajući se iza komplicirane mreže povezanih kompanija iz Velike Britanije, Švicarske, Paname, Gibraltara i Britanskih djevičanskih otoka.

Glavni specijalni tužitelj Crne Gore Milivoje Katnić izjavio je da će u slučaju Pandora papiri saslušati predsjednika Mila Đukanovića u svojstvu građanina.

On je, u emisiji na TV Vijesti u kojoj je gostovao zajedno s direktoricom nevladine organizacije MANS Vanjom Ćalović Marković, koja je sudjelovala u istrazi međunarodnog konzorcija novinara, kazao da su tražili dokumentaciju i poslali dopis Đukanoviću da im dostavi odgovore koje je dao i istražiteljima, prenijela je Beta.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Objavio Nacional Đukanović o napisima da je povezan s Pukanićevom likvidacijom: "To je reciklirana laž"

Specijalno državno tužiteljstvo Crne Gore oformilo je predmet povodom tvrdnji Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) da su Đukanović i njegov sin Blažo 2012. godine sklopili tajne ugovore o upravljanju njihovom imovinom, skrivajući se iza komplicirane mreže povezanih kompanija iz Velike Britanije, Švicarske, Paname, Gibraltara i Britanskih djevičanskih otoka, navodi Al Jazeera Balkans.

U okviru globalnog projekta Pandorini papiri, kako su nazvani  dokumenti offshore kompanija, MANS je pronašao ovjerene kopije ugovora o uspostavljanju trastova i firmi na offshore destinacijama koje su osnovali Milo i Blažo Đukanović.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pandora Papers Procurili šokantni financijski dokumenti koji razotkrivaju tajno bogatstvo i sumnjive poslove svjetskih čelnika, političara i milijardera

Katnić je kazao da su zatražili dokumentaciju od MANS-a, kao i da će u svojstvu građanina saslušati Ćalović Marković, a vjerojatno i sina predsjednika države Blaža Đukanovića koji se spominje u dokazima o postojanju trasta koje je otkriven tijekom istrage.

„Ako se utvrdi da to postoji, u Engleskoj, Švicarskoj ili drugoj lokaciji, mi ćemo na temelju toga donijeti odluku. Ako bude osnova sumnje prema njemu će se postupiti kao prema svakom drugom građaninu, tražit ćemo skidanje imuniteta i pokrenuti postupak”, rekao je Katnić.

On je kazao da je oformljen predmet jer postoji jedan oblik sumnje.

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović izjavio je jučer da nije napravio ništa nezakonito kad je 2012. godine osnovao firmu u inozemstvu te pozvao tužiteljstvo da ispita čitav slučaj.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene