Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nesebičnost na djelu

Milijunaš heroj: Poginuo spašavajući svoje radnike iz požara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bogati biznismen i budući nasljednik ogromnog bogatstva poginuo je u požaru dok je pokušavao spasiti svoje radnike.

Požar je buknuo u ponedjeljak u sobi na 3. katu agencije za prodaju nekretnina u gradu Yantaiju u pokrajini Shandong na istoku Kine.

Pročitajte i ovo Gori zgrada u Valenciji - 4 Sablasni prizori u Španjolskoj VIDEO/FOTO Požar progutao zgradu od 14 katova: ''Vidjela sam ljude koji su spaljeni i viču upomoć s balkona'' Očevid kuće u Ulici Zeleni kut - 3 Uzrok nije poznat Buknuo požar na kući kod Maksimira: Iz buktinje izvukli tijelo sina, otac prevezen u bolnicu

>> Milijunaš radi u rudniku kako bi se riješio ovisnosti o kocki!

Zhou Jiangjiang, 28-godišnji vlasnik tvrtke, živio je u istoj zgradi. Požar je buknuo dok su svi spavali. Zhou je prvo instinktivno istrčao van, no odmah se vratio kako bi probudio svoje radnike koji su također spavali na 3. katu.

Požar, kojeg je uzrokovao kratak spoj na klima uređaju, brzo se proširio cijelim katom gdje je spavalo 10 radnika. Zhou se uspio vratiti i izvesti van osmero radnika, unatoč činjenici da se već gušio od dima. Ponovno se vratio unutra da potraži preostalu dvojicu, unatoč protivljenju svoje zaručnice.

Svi radnici su prošli neozlijeđeni, no Zhou nije uspio ponovno izaći iz zgrade već se srušio na stepenicama. Udahnuo je previše dima.

'Da Zhou nije vikao i lupao po vratima siguran sam da sada ne bih bio ovdje', kazao je radnik Chen Yubing.

'Zašto tako dobar mladić nije uspio izaći nakon što me spasio? Ja sam istrčala, on nije' u suzama je ispričala radnica Qiu Caiping te dodala kako je bio jako dobar poslodavac koji je živio i jeo zajedno sa svojim radnicima i obraćao puno pažnje na bilo kakav problem koji su imali.

Zhouov otac Yang Guoxing, tajkun koji se bavi nekretninama, kazao je kako je njegov sin jedinac ispunio svoju odgovornost kao čelnik tvrtke.

Zhou je ovog četvrtka, kao rezervni član vojske, trebao biti promaknut u poručnika. Njegovi prijatelji iz vojske, nakon što su čuli za nesreću, poslali su njegovu ocu novu uniformu za Zhoua.

Njegova je smrt na internetu potaknula veliku raspravu o kineskoj 'zlatnoj mladeži'. Većina smatra kako su mladi rođeni u bogatim obiteljima razmaženi, arogantni i da misle samo na sebe. Zhou je pak, dokazao kako ipak nisu svi takvi. 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene