Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Negdje smo napredni'

Milanović se sastao s potpredsjednicom Microsofta, oboje zadovoljni

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski premijer Zoran Milanović sastao se u ponedjeljak u Redmondu kraj Seattlea s izvršnom potpredsjednicom i financijskom direktoricom korporacije Microsoft Amy Hood.

Nakon sastanka Amy Hood izrazila je zadovoljstvo posjetom Milanovića i izaslanstva hrvatske Vlade sjedištu Microsofta. "Sastanak je bio prigoda za razgovor o načinima na koje mobilne i 'cloud' tehnologije mogu poduprijeti gospodarski razvoj bilo kojeg grada ili države i uistinu imati stvaran utjecaj na te zajednice", rekla je Hood.

Pročitajte i ovo Jura Stublić Rijeke pravde dolaze Legendarni roker čije stihove koristi Milanović: "Vjerojatno je u formativnim godinama slušao moje pjesme..." Miroslav Šeparović i Zoran Milanović Parlamentarni izbori 2024. Milanović ne odustaje, čeka se Ustavni sud: Danas pada odluka

"To su uvijek zanimljivi razgovori jer ti ljudi odlučuju gdje će i koliko investirati, a ovo je posebna vrsta kompanije koja se mijenja iz godine u godinu", istaknuo je Milanović.

FOTO Tko je jedna od najmoćnijih žena od koje se očekuje ulaganje u Hrvatsku?

"To je naprosto koncept budućnosti, znanja i povezanosti", ocijenio je Milanović dodavši da se radi upravo o sektorima iz kojih dolaze ministri koji su s njim u izaslanstvu - ministar zdravlja Siniša Varga i ministar znanosti, obrazovanja i sporta Vedran Mornar.

Predsjednik hrvatske Vlade ustvrdio je da se radi o ozbiljnim i temeljitim partnerstvima koja se već realiziraju kroz centre inovacija u Hrvatskoj, a u njima sudjeluje Microsoft Hrvatska.

"Partneri smo, i u nekim smo stvarima kao Vlada i država napredni, u nekim sustavima digitalizacije, prikupljanja podataka, e-Hrvatske, elektroničkog zdravstva, fiskalizacije, stvari koje neke države uopće nemaju, a u nekim stvarima još moramo učiti", rekao je hrvatski premijer.

U slučaju Microsofta ne radi se o klasičnom investitoru, "po principu da zakopa lopatu i radi tvornicu odjeće", ali zarade i općenito margine u tom poslu su ogromne, naglasio je Milanović koji nakon Seattlea odlazi u San Francisco i Silicijsku dolinu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene