Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Summit EU-a

Milanović i Schulz otvorili izložbu 'Dobrodošla Hrvatska'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski premijer Zoran Milanović i predsjednik Europskog parlamenta Martin Schulz otvorili su u četvratak ispred Europskog parlamenta u Bruxellesu izložbu fotografija "Dobrodošla Hrvatska" Damira Fabijanića.

Izložba 38 Fabijanićevih fotografija pokazuje bogatstvo i raznolikost hrvatskog krajolika, kulturnog nasljeđa i običaja.

Izložba je otvorena u povodu ulaska Hrvatske u Europsku uniju 1. srpnja 2013. godine. Premijer Milanović je u svom kratkom govoru rekao da odmah po završetku proslave ulaska treba nastaviti s poslom, jer je 1. srpnja običan radni dan.

>> Nobilo: Perković ne kani bježati, to je predstava!

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Otvorena Kuća Europe Prvi dan u Europskoj uniji: 'Ovo je jutro bez mamurluka' Slika nije dostupna Milanovićeva zdravica: 'Čaša je polupuna, nazdravljam u ime zajedničke budućnosti!'

"Poželite nam sreću svima skupa. Ponedjeljak, 1. srpnja, nakon što završi slavlje, za nas je samo novi radni dan jer je pred nama još puno posla", rekao je Milanović.

Schulz je rekao da je Hrvatska "zemlja s europskom prošlošću i s europskom budućnošću, zemlja koja se vraća u europsku obitelj kojoj je uvijek pripadala".

Hrvatski premijer u četvrtak i petak sudjeluje na summitu čelnika zemalja članica EU-a. To je zadnji summit na kojem sudjeluje kao promatrač, jer će već na sljedećem sastanku Europskog vijeća biti punopravni sudionik.

>> 'Vlada Hrvatsku vodi u konflikt s Europom, HDZ u tome ne želi sudjelovati'

Prije samog summita EU-a, sudjelovat će na pripremnom sastanku predsjednika država, predsjednika vlada i zamjenika predsjednika vlada iz Stranke europskih socijalista (PES). Također prije summita, sastat će se s talijanskim premijerom Enricom Lettom. (Hina)

>> U četvrtak počinje summit EU-a posvećen nezaposlenosti mladih
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene