Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Mianmarska hunta organizirala skup potpore sebi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dok raste pritisak na mianmarsku vojnu huntu da počne pregovarati s prodemokratskom oporbom, mianmarske snage sigurnosti zatvorile su u subotu jedan dio Yangona i u njemu je organiziran skup potpore vojnome režimu.

Vojni kamioni zatvorili su pristup sjeveroistočnome predgrađu Yangona i onamo su iz drugih dijelova grada na sportsko igralište dovezli ljude koji su uglavnom dobili novčani poticaj za sudjelovanje i izvikivanje provladinih slogana, prenosi AP.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Hunta želi ubrzati sudski proces Završetak procesa protiv Suu Kyi možda već idući tjedan Slika nije dostupna Myanmarska hunta oslobađa 9.002 zatvorenika

Režimu koji je prošli mjesec nasilno ugušio protuvojni prosvjed, zbog čega ga je u četvrtak osudilo i Vijeće sigurnosti Ujedinjenih naroda, nije strano ovakvo organiziranje skupova narodne potpore, ali ovo je prvi put nakon gušenja yangonskih prosvjeda.

Lokalni dužnosnici koji su govorili pod uvjetom da ostanu anonimni, kažu da su dobili naredbu da okupe izaslanstva iz raznih dijelova grada, a da im za to ponude oko osamdeset američkih centa po osobi.

Još nije poznat broj žrtava u demonstracijama 26. i 27. rujna, kada su tisuće uhićene. 

Vlasti kažu da je u sukobima poginulo desetero ljudi, a pritvoreno 2.100, ali diplomati i disidenti tvrde da je taj
broj znatno veći, te da je u pritvor odvedeno čak šest tisuća ljudi.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene