Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Povezanost droge i šizofrenije

Metamfetamini i kanabis povećavaju rizik od šizofrenije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Česta upotreba metamfetamina je u novom istraživanju povezana s povećanim rizikom razvijanja šizofrenije.

Znanstvenici iz Centra za ovisnosti i mentalne bolesti iz Toronta izjavili su da su 'otkrili da pacijenti koji su hospitalizirani zbog ovisnosti o metamfetaminima, koji nisu imali dijagnozu šizofrenije ili bilo kakvih drugih mentalnih problema na početku studije, imaju 1.5 do 3 puta veće šanse da im se dijagnosticira šizofrenija, u usporedbi s grupama pacijenata koji koriste kokain, alkohol ili druge opijate', kako prenosi All Hedline News.

Pročitajte i ovo Ilustracija čudnovati simptomi 60 djece završilo u bolnici nakon što su pojeli sumnjive slatkiše u duginim bojama: "Toliko je snažan ovaj proizvod" Ovce Kriva trava Ovce tražile travu, pa pojele 100 kilograma kanabisa: Pastir je primijetio čudno ponašanje stada

Voditelj projekta dr. Russ Callaghan također je dodao da je povećani rizik od šizofrenije kod korisnika metamfetamina sličan kao i kod korisnika marihuane, makar su znanstvenici priznali da još nisu potpuno sigurni kako točno baš te droge povećavaju rizik od šizofrenije.

'Možda česta upotreba metamfetamina i kanabisa kod nekih posebno osjetljivih pojedinaca uzrokuje latentnu šiforeniju tako što senzitivizira mozak na dopamine, kemijski spoj koji se povezuje sa psihozom.' izjavio je dr. Callaghan.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene