Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Njemačka spremna na pomoć

Merkel: Želim jaku Grčku u eurozoni

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemačka kancelarka Angela Merkel je, na zajedničkoj tiskovnoj konferenciji s grčkim premijerom Georgeom Papandreuom izjavila da želi 'jaku Grčku u eurozoni'.

'Želimo jaku Grčku u eurozoni', rekla je Merkel i ustvrdila da je Njemačka spremna Ateni pružiti svu potrebnu pomoć za reforme.

Kancelarka je obznanila da će stajalište 'trojke', izaslanika Europske unije, Međunarodnog monetarnog fonda i Europske središnje banke biti odlučno za deblokiranje budućih obećanih isplata.

U srijedu ili četvrtak očekuje se povratak šefova misija trojke zajmodavca u Atenu, rekao je nešto ranije predsjednik skupine ministara financija eurozone Jean-Claude Juncker.

Grčki premijer Papandreu je ponovio da Atena želi ispuniti svoja obećanja u vezi reforme i naglasio 'žrtve grčkog naroda' u procesu reformi te zatražio podršku od europskih partnera.

Grčki parlament je danas navečer usvojio nepopularan porez na imovinu kako bi dokazao svoju predanost ispunjavanju ciljeva novog sporazuma o pomoći dogovorenog ovoga ljeta. (Hina)

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Informacije nisu točne' Berlin demantira navodne izjave Merkel o grčkom referendumu Slika nije dostupna Ugrožena gospodarstva Izvanredni summit Eurozone: Euro u najvećoj krizi ikada

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene