Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Važno joj jedinstvo

Merkel opet ističe da želi pomoći Grčkoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemačka kancelarka Angela Merkel opetovala je u subotu da želi pomoći Grčkoj koja je, istaknula je, ostvarila napredak na polju gospodarskih reformi, kaže se u videoporuci objavljenoj na mrežnoj stranici njemačke vlade.

Četiri dana nakon medijski iznimno praćenog posjeta Ateni, gdje je pružila potporu programu reforma premijera Antonisa Samarasa, ponovo je spomenula pomake u reformama.

"Imam dojam da je korak po korak ipak postignut vidljiv napredak, često sporiji nego što smo očekivali, ali uvijek bismo morali iznova dati priliku Grčkoj", rekla je Merkel.

Treba "s jedne strane zahtijevati da se zajednički preuzete obveze poštuju, a s druge pomoći joj (Grčkoj) kao prijateljskoj i partnerskoj zemlji", dodala je. "Tržišta u ovom času provjeravaju naše jedinstvo", upozorila je.

Pročitajte i ovo Gordan Grlić Radman Uvjeti i sigurnost Ministar Grlić Radman nakon posjeta navijačima u zatvoru: "Bilo je dirljivo. Djelovali su zbunjeno, nisu ni svjesni situacije" Radman i Malenica - 1 Sukob navijača Radman i Malenica posjetili Dinamove navijače u grčkim zatvorima: "Nastavljamo se brinuti za uvjete i sigurnost"

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene