Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Važno transatlantsko prijateljstvo

Merkel: Odnosi između Berlina i Washingtona moraju postati jači

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemačka kancelarka Angela Merkel u subotu je izjavila kako bi željela da ekonomski odnosi između Berlina i Washingtona postanu intenzivniji kada je o trgovinskoj razmjeni riječ, prenijele su u subotu agencije.

'Kada ne bismo imali toliko prepreka u domeni trgovinske razmjene, mogli bismo raditi na još boljem razvoju naših ekonomija, pojačati ekonomski i gospodarski rast te povećati broj radnih mjesta', rekla je Merkel.

Kancelarka je to kazala u povodu obilježavanja 60. godišnjice organizacije koja djeluje pod nazivom Atlantski most, a cilj joj je promicati njemačko-američke odnose na području ekonomije, obrane i obrazovanja. Ocijenila je kako je potrebna veća suradnja između Berlina i Washingtona i na području tehnologije te je pozdravila pregovore koji se vode između EU-a i SAD-a, a trebali bi završiti sporazumom o slobodnoj trgovinskoj razmjeni.

Pročitajte i ovo Ilustracija podaci DSZ-a Nema usporavanja rasta cijena: Imamo najvišu stopu inflacije u cijeloj eurozoni Slika nije dostupna Grčka kriza NA RUBU Europu je od sloma i katastrofe dijelilo 2,5 milijardi eura

>> Euro kriza sve dublja, a Merkel ističe: 'Nema brzih i lakih rješenja'

Merkel je istaknula kako je ovo transatlantsko prijateljstvo iznimno važno za njemačku politiku te kako se nada da će tako ostati i ubuduće. 'Na političkom planu njegujemo vrlo izravnu suradnju i zajedničkim se snagama borimo za ljudska prava, jer imamo odgovornost prema svijetu', rekla je kancelarka. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene