Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Piše Sueddeutsche Zeitung

Merkel je lagala Nijemcima da ih SAD neće špijunirati kako bi dobila izbore?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemačka kancelarka Angela Merkel prevarila je njemačku javnost uoči izbora 2013. jer je biračima dala vjerovati da su Sjedinjene Države voljne potpisati sporazum o nešpijuniranju.

List Sueddeutsche Zeitung piše da je uoči općih izbora 2013., koalicijska vlada Angele Merkel usmjerila javnost da povjeruje kako vlada upravo dogovara sporazum kojim američka Nacionalna agencija za sigurnost (NSA) više neće špijunirati njemačku državu. No, iz dokumenata je vidljivo da su Merkel i članovi njezine vlade već bili svjesni da se Washington neće odreći špijuniranja.

Pročitajte i ovo Angela Merkel Porazgovarali o ratu Halo, halo: Merkel nasjela na lažni poziv ruskih komičara Angela Merkel i Vladimir Putin MUTTI OTVORILA DUŠU Angela Merkel priznala pogreške u politici prema Rusiji: "Nisam se baš pretjerano zalagala"

Štoviše, dokumenti otkrivaju da je tadašnji ministar vanjskih poslova Guido Westerwelle pitao američkog državnog tajnika Johna Kerryja je li jedan takav sporazum moguć, ali nije primio "nikakvu konkretnu potvrdu".

Ona je i dalje najmoćnija žena na svijetu!

Vlada Angele Merkel je u posljednje vrijeme na udaru kritika javnosti zbog izvješća o špijunskim aktivnostima NSA i suradnje s njemačkom kontraobavještajnom službom BND.

Također su procurila izvješća o industrijskoj špijunaži, na što je Njemačka, zbog izvozno orijentiranog gospodarstva, posebno osjetljiva. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene