Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Razmišlja pozitivno

Merkel: I dalje je 'moguć dogovor' o Grčkoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemačka kancelarka Angela Merkel rekla je u četvrtak da je uvjerena da je dogovor između Grčke i njezinih vjerovnika "još uvijek moguć".

"Ostajem u uvjerenju da tamo gdje postoji volja postoji i put", rekla je Merkel u govoru pred njemačkim zastupnicima Bundestaga.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Velika privatizacija BORBA S DUGOVIMA JE POČELA Sve je na rasprodaji, pa čak i energetske mreže Slika nije dostupna Otvorena za razgovore Merkel spremna razmotriti olakšanje otplate duga Grčkoj

"Ako grčki dužnosnici imaju volju, dogovor je moguć". Međutim, za to Grčka mora odlučno provesti strukturne reforme koje je obećala svojim partnerima, rekla je Merkel.

Ministri financija zahtijevaju da Grčka ispuni obveze

Ta zemlja već godinama "bez prestanka" odbija provesti važne reforme na području ekonomije, posebno tržišta rada.

Merkel kaže da su "napori Njemačke i dalje koncentrirani na ostanak Grčke u eurozoni". Ona je posljednjih tjedana više puta telefonski razgovarala ili se sastala s grčkim premijerom Aleksisom Ciprasom.

Ministri financija eurozone sastaju se u četvrtak u Luxembourgu kako bi pokušali pomaknuti razgovore s Atenom s mrtve točke i izbjeći grčki bankrot koji bi doveo do izlaska te zemlje iz eurozone. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene