Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sukob zatvorenika

Meksiko: 7 mrtvih i 12 ozlijeđenih u pobuni u zatvoru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje 7 osoba je poginulo, a 12 ih je ozlijeđeno u pobuni u zatvoru u Cadereyti, predgrađu Monterreya na sjeveru Meksika.

'Dosad je potvrđena smrt 7 osoba, među kojima su četiri izgorjele', rekao je glasnogovornik državnog tužitelja države Nuevo Leon.

'Sedmorica stradalih su bili zatvorenici i oni su već identificirani', rekao je Jorge Domene, glasnogovornik državne službe za sigurnost. Dvanaestorica ozlijeđenih su isto zatvorenici, dodao je.

Domene je kazao da su sukobi počeli u dvama prostorima za šetnju. U sukobu su korištene oštre metalne šipke.

Vatrogasci, specijalna policija i meksička vojska ušli su u zatvor u kojemu je oko 2.000 zatvorenika, pokušavajući uvesti red, rekao je Domene.

Istraga upućuje da su se izgredi dogodili u vezi s ubojstvom jednog zatvorenika optuženog za otmicu.

Lokalni mediji navode da bi okršaje mogla potaknuti i informacija o uhićenju Carla Olive Castilla zvanog La Rana kojega smatraju trećim čovjekom narkokartela Zetasa, a odgovorna je za podmetanje požara u kockarnici Royale u Monterreyju 25. kolovoza, u kojemu je poginulo 52 ljudi. (Hina)

Pročitajte i ovo Ilustracija Crna predviđanja Najvažnija izborna godina počela krvavim obračunom: Karteli ubili dva gradonačelnička kandidata Riječki karneval Filmski scenarij Nevjerojatan plan za bijeg iz zatvora u Rijeci: Iskopali tunel, htjeli se izgubiti među maškarama

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene