Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Isplivalo na površinu

Medvedev: WikiLeaks pokazao cinizam SAD-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski predsjednik Dmitrij Medvedev izjavio je da američke diplomatske bilješke pokazuju cinizam američke diplomacije, ali da nisu presudne za rusko-američke odnose.

U jednoj od objavljenih bilješki iz 2008. navodi se da Medvedev glumi Robina, a da se premijer Vladimir Putin ponaša poput Batmana.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Na izborima 2012. Putin razmišlja o predsjedničkoj kandidaturi Slika nije dostupna Rusi izašli na izbore za Putinova nasljednika, Dmitrija Medvedeva

'Mi nismo paranoični i ne povezujemo rusko-američke odnose s nekakvim curenjima, iako ona... pokazuju sav cinizam ocjena i prosudbi koje često prevladavaju u vanjskoj politici različitih država, a u ovom slučaju SAD-a', rekao je Medvedev.

>> 'Depeša s WikiLeaksa je jako poučna za nas'

>> Assange chatom 'srušio' Guardian

'Kada takve prosudbe postanu javne mogu naštetiti odnosima... S druge strane, ne vidim ništa presudno ovdje', dodao je. Također je rekao da će SAD 'jako razveseliti' curenje ruskih diplomatskih bilješki.

Bilješke objavljene na internetskoj stranici WikiLeaksa toliko su 'komične' da ne mogu utjecati na rusko-američke odnose, rekao je u četvrtak glasnogovornik premijera Vladimira Putina. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene