Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Požari i dalje prijete

Medvedev: Rusija je ostala bez četvrtine uroda žitarica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ovogodišnji urod žitarica u Rusiji smanjen je za četvrtinu zbog suše i velikih vrućina, rekao je ruski predsjednik Dmitrij Medvedev na skupu u Taganrogu, prenijela je agencija Interfax.

'U iznimno smo teškoj situaciji jer je, ukupno gledano, urod žitarica smanjen za četvrtinu', rekao je Medvedev na skupu održanom u poljodjelskom području u rostovskoj regiji. 'Nažalost, velik broj kombinata je pred stečajem zbog smanjena uroda', dodao je.

Pročitajte i ovo Darijo Brzoja, meteorolog Dnevnika Nove TV i voditelji Dnevnika Nove TV - 1 Darijo Brzoja Što se krije iza ljeta u travnju i zašto je ovoliko vruće, objasnio je meteorolog Dnevnika Nove TV Ilustracija Glas građana Što mislite u vrućinama u travnju? Pogledajte kako ste glasali u Dnevniku Nove TV

'Odluke o izdvajanju novčane pomoći poljoprivrednim proizvođačima u jako teškoj situaciji već su donijete', kazao je, podsjetivši da je ukupan iznos pomoći oko 35 milijarda rubalja (900 milijuna eura).

Moskva je 5. kolovoza objavila da uvodi embargo na izvoz pšenice, zbog čega je naglo skočila cijena pšenice na svjetskom tržištu koja je ionako bila visoka zbog neizvjesnog uroda.

Izvanredno stanje se ukida u trima od sedam regija najteže pogođenih šumskim požarima, rekao je Medvedev u četvrtak, a prenio je Itar-Tass. 'Potpisao sam uredbu po kojoj se izvanredno stanje produljuje u četirima regijama: Mordoviji, Moskvi, Njižnij Novgorodu i Rjazanju', rekao je predsjednik.

'Izvanredno stanje ukida se za područje Vladimira, Mari Ela i Voronježa', dodao je. Rusko ministarstvo za izvanredna stanja priopćilo je da je površinu na kojoj od konca srpnja haraju šumski požari uspjelo smanjiti na 81.000 ha. U tim su požarima, po službenim podacima, 54 osobe izgubile život. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene