Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ocjena premijera

Medvedev: Pussy Riot ne bi trebale biti u zatvoru!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski premijer Dmitrij Medvedev ocijenio je da dvije članice skupine Pussy Riot, osuđene na dvije godine zatvora nakon što su izvele molitvu protiv Putina u katedrali, ne bi trebale biti u zatvoru.

'Da sam sudac, ne bih ih stavio u zatvor. Smatram da nije pravedno što su lišene slobode. Već su provele dosta vremena u zatvoru i to je dovoljno', izjavio je. Medvedev je odgovarao na pitanje o mogućem ranijem oslobađanju Nadežde Tolokonikove (22) i Marije Aljohine (24), koje se nalaze u zatvorima daleko od Moskve.

>> Članice Pussy Riot završile u Staljinovim radnim logorima na -50

Šef ruske vlade je rekao da to pitanje nije u njegovom, već u resoru pravosudnih instanci i njihovih odvjetnika. 'Oni mogu to tražiti, i mislim da će to učiniti. Sud ima pravo razmotriti to pitanje i donijeti odluku', rekao je.  Ponovio je da drži da su članice skupine vrlo 'neugodne'. U rujnu je izjavio da mu je 'mučno' od članica Pussy Riota, ali je tada ocijenio 'nepotrebnim i strogim' zadržati ih u zatvoru.

Događaj je snažno odjeknuo u medijima, a mnogi su kritizirali presudu ocijenivši je nesrazmjernom u odnosu na počinjeno djelo. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Dmitrij Medvedev Više od 130 mrtvih Medvedev o pokolju u Moskvi: "Osvetit ćemo svakog od njih. Samo čekajte, gadovi" Dmitrij Medvedev obrušio se na američkog predsjednika nakon govora Medvedev se obrušio na Bidena: "On je ludi, mentalno poremećeni pojedinac koji je odlučio odvesti čovječanstvo u pakao"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene