Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Objavili intifadu?

Maskirani napadači u Švedskoj napali sinagogu zapaljivim bombama, mladi Židovi pobjegli u podrum

Švedska policija (Foto: AFP)
Švedska policija (Foto: AFP) Foto: Afp
Dvadesetak maskiranih muškaraca u subotu navečer u švedskom Göteborgu pokušala je zapaliti sinagogu dok je u njezinim prostorima bilo 30 mladih Židova, među kojima i djece.

Napadači su na vjerski objekt bacali zapaljene predmete, najvjerojatnije Molotovljeve koktele, no srećom nitko nije ozlijeđen.

Pročitajte i ovo Izraelski napad na Rafu RATNE STRAHOTE "Tragedija, djevojčica je rođena kao siroče": Spasili bebu čija je majka ubijena u napadu Ilustracija teško je ozlijeđena Strava u Zagrebu: Ponudio djevojci prijevoz pa je nakon svađe izbacio iz auta, udario i vukao po cesti

Mladi koji su se tada našli u sinagogi sklonili su se u podrum do dolaska policije.  Glasnogovornik policije u Göteborgu potvrdio je incident rekavši da su se zapaljeni predmeti bacali na sinagogu, ali da nisu prouzročili požar. Policija istražuje tko stoji iza napada.

Neki lokalni mediji javljaju da su napadači pjevali: "Objavili smo intifadu iz Malmöa. Želimo našu slobodu i pucat ćemo na Židove", prenosi Daily Mail.

Incident se dogodio nakon što je Donald Trump odlučio priznati Jeruzalem kao glavni grad Izraela. Ta je odluka prouzročila prosvjede Palestinaca, a u neredima diljem regije poginulo je dvoje ljudi. Više od 750 ih je ranjeno.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene