Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ŠEF UREDA ZA KOSOVO

Ne stišava se bura zbog uhićenja na Kosovu: "Vukli su me kao psa, slikali selfije, jedan je izvukao nož..."

Uhićenje Marka Đurića u Kosovskoj Mitrovici (Foto: AFP)
Uhićenje Marka Đurića u Kosovskoj Mitrovici (Foto: AFP) Foto: Afp
Marko Đurić, šef Ureda za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije, obratio se javnosti dan nakon što ga je kosovska policija uhitila u Kosovskoj Mitrovici i deportirala s Kosova. Rekao je da su "albanski separatisti na brutalan način, nasiljem i terorom, pokušali zauzeti sjever Kosova.

Marko Đurić je rekao da je ponosan na srpski narod koji se, kako je rekao, obranio "gandijevskim metodama".

Pročitajte i ovo Ilustracija putnički i teretni vlak Sudar dva vlaka u Beogradu: Ima više ozlijeđenih Aleksandar Vučić komentirao i presudu Vučić konsterniran događanjima u Hrvatskoj: "Kako sad Europa ne reagira?"

"To za mene nisu policajci, to je razularena teroristička banda. Poslali su ih na goloruke i nenaoružane ljude. To je sramota i njih i onih koji su šutjeli i tako bili suglasni", rekao je Đurić, prenosi B92.

Pripadnike kosovske policije nazvao je "naoružanom falangom" te dodao da su ga "vukli kao psa", čime su ga pokušavali poniziti, kao i Srbiju i srpski narod.

"Stavili su me u jedan od transportera, udarali me, pokušavali me zastrašiti, nabijali mi pušku u trbuh, jedan je izvadio nož, slikali su selfije. Na putu do Prištine su pjevali i uzvikivali Allahu Agbar", rekao je Đurić, dodajući da ima bolove, ali se osjeća dobro.

Tvrdi da bi se teror i nasilje nad Srbima nastavilo da nije bilo "jednog poziva iz Beograda", no nije rekao o kakvom se pozivu radilo.

Đurić je uhićen u ponedjeljak oko 17 sati u Kosovskoj Mitrovici, nakon čega je prevezen u Prištinu na ispitivanje, a potom je protjeran s Kosova.

Kosovske vlasti u ponedjeljak su zabranile ulazak na Kosovo srpskim ministrima Aleksandru Vulinu i Vladanu Vukosavljeviću, a prethodno je ulaz zabranjen i voditelju vladina ureda za Kosovo Marku Đuriću te glavnom tajniku srbijanskog predsjednika Nikoli Selakoviću. 

Unatoč zabrani, Đurić i Selaković su trebali sudjelovati na skupu u Kosovskoj Mitrovici, zbog čega su pripadnici Kosovske policije dobili zadatak da Đuriću ne dopuste da prijeđe administrativnu liniju. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene