Obavijesti Video Pretražite Navigacija
I ministar Ahmetović dao izjavu

Maloljetnička prostitucija u BiH: Većina uhićenih puštena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Četrnaest osoba iz Srebrenice i Bratunca, koje je policija Republike Srpske u utorak privela pod sumnjom za umiješanost u maloljetničku prostituciju, pušteno je na slobodu, a pritvor je određen tek za dvoje privedenih, potvrdila je u srijedu glasnogovornica Okružnog tužiteljstva u Bijeljini Danka Prodanović.

U spektakularnoj akciji posebne postrojbe policije Republike Srpske u utorak su, među ostalima, privedeni i zamjenik načelnika općine Srebrenica Ćamil Duraković te ravnatelj Srednjoškolskog centra u Bratuncu Nikola Rankić kao i mjesni imam i vjeroučitelj Mirsad Huseinović. 'Te osobe nisu ni bile predmetom istrage. Oni su samo saslušani u okviru akcije prikupljanja dokaza o počinjenom kaznenom djelu', izjavila je Prodanović novinarima. Bijeljinsko tužiteljstvo vodi istragu o navodima da je skupina muškaraca iz Srebrenice i Bratunca u dužem vremenskom razdoblju seksualno iskorištavala malodobnu učenicu Srednjoškolskog centra u Bratuncu koju je zapravo navodno podvodila njena baka.

Pročitajte i ovo Glasanje u Mostaru za Hrvatski sabor XI jedinica Otvorena birališta za Hrvatski sabor: U BiH registrirano više od 200.000 glasača Policija je uhitila dvojicu mladića koja su sudjelovala u tučnjavi policija objavila detalje Dvojica maloljetnika koja su pretukla trećeg u Lapadu završila u pritvoru

Zamjenik načelnika srebreničke općine Duraković je nakon oslobađanja medijima izjavio kako je potpuno nedužan te da vjeruje u političku pozadinu cijelog slučaja. 'Više me zanima politička konotacija takve sumnje nego njen pravni temelj jer sam siguran u svoju nevinost', kazao je Duraković istaknuvši kako djevojku zbog koje je istraga i pokrenuta uopće ne poznaje. U središtu skandala i medijske pozornosti u vezi s ovim slučajem našao se i aktualni ministar sigurnosti BiH Sadik Ahmetović, podrijetlom također iz Srebrenice. Mediji iz RS u srijedu ga otvoreno sumnjiče za seksualno zlostavljanje malodobne djevojke, iako je on još u utorak odlučno odbacio takve optužbe objašnjavajući kako je djevojka čije je zlostavljanje pokrenulo istragu bila tek korisnik stipendije što ju je on osobno odobrio.

O cijelom slučaju ministar Ahmetović u utorak je ipak dao izjavu inspektorima MUP-a RS, no potom je istaknuo kako ga se pokušava kompromitirati zbog posla kojega radi i zbog sukoba koji se javljaju unutar sigurnosnih struktura BiH. Stranka demokratske akcije (SDA) čiji je Ahmetović član dala mu je punu potporu ocijenivši kako je on žrtva političkih pritisaka kojima je izložen zbog uspješnog vođenja Ministarstva sigurnosti. Sadik Ahmetović je dužnost ministra sigurnosti preuzeo prije nepuna tri mjeseca naslijedivši na toj dužnosti Tarika Sadovića, koji je smijenjen na zahtjev međunarodne zajednice zbog nedovoljne odlučnosti pri protjerivanju stranaca za koje je ocijenjeno da su prijetnja nacionalnoj sigurnosti. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene