Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zakinula bolesne

Maloljetnica povećala grudi na račun poreznih obveznika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Amanda Ryan, 17-godišnja Britanka podvrgla se plastičnoj operaciji vrijednoj 4.000 funti na račun poreznih obveznika, a sada žali što je uopće pomišljala na operaciju.

Tinejdžerka Amanda savjetnika u svom zdravstvenom centru uspjela je uvjeriti da joj je potrebna operacija povećanja grudi jer osjeća veliki pritisak kada vidi da su njezine školske prijateljice razvijenije od nje. No, nakon skupocjene i nepotrebne operacije koju je financirao britanski zavod za zdravstveno osiguranje, Amanda tvrdi da joj je veoma žao što je povećala grudi.

Pročitajte i ovo Medicina Velika stvar U Hrvatsku je stigla najveća svjetska senzacija iz područja medicine - robotski par Da Vinci i Mona Lisa Slika nije dostupna 'Moje grudi su umjetne'

Djevojkama mlađima od 18 godina nije dozvoljena operacija povećanja grudi, ali zbog stresa koji je savjetnik primijetio kod te mlade djevojke, predložio je liječnicima da se takva operacija u ovom slučaju odobri. Međutim, ona se sada kaje, jer od tada se svaki dan susreće s novim problemom.

'Zabrinjavajuće je lako operirati grudi u dobi kada možda niste spremni za to. Savjetovala bih svima da navrše 18 godina prije nego se odluče na ovaj korak. Niste spremni za to tako mladi', rekla je Amanda za News of The World. Ova je priča razljutila mnoge Britance, jer se ionako vodi borba za lijekove i operacije koje će se pokrivati iz državnog budžeta.

'Zdravstvena služba se bori za financiranje operacija koje spašavaju život. Lijekovi za rak bi uvijek trebali biti važniji pod plastične operacije grudi. Potrebno je ozbiljno propitkivanje na što se troši novac namijenjen za ugrožene skupine', žale se u britanskoj udruzi poreznih obveznika.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene