Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čudesna operacija

Malenoj djevojčici uspješno presađena koža

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Isabelli "Pippi" Kruger, 3-godišnjoj djevojčici, kojoj je više od 80 % površine tijela prekriveno opekotinama trećeg stupnja, presađena je nova koža.

Isabellini problemi započeli su kada je na Novu godinu njezin otac pripremao roštilj, koristeći lako zapaljiv gel, koji je buknuo i vatra je zahvatila njezino tijelo. Nakon nesreće Isabella je imala niz komplikacija, među kojima je bilo otkazivanje bubrega, pluća, višestruki srčani udari i razne infekcije.

Pročitajte i ovo Premijera Lidlovog Grill&Chill filma u Rogemarinu Grill&Chill običaji Premijera Lidlovog filma Grill&Chill običaji Slika nije dostupna Incident u VInkovcima Kršenje mjera: Opijali se i roštiljali, jedan odbijao dati osobne podatke policiji i poručio da je zaražen, drugi ih napao...

Kirurzi su joj planirali presaditi svinjsku kožu ili eventualno presaditi zdravu kožu na mjesta koja su opečena. Roditelji nisu bili zadovoljni takvom odlukom, te je majka danima istraživala nove načine presađivanja kože. Na internetu je naišla na tvrtku čija je specijalnost uzgajanje ljudske kože klonirajući dva kvadratna centimetra pacijentove kože, prenosi CNN.

>> Teško opečenom dječaku uspješno presađena svinjska koža

Ovakve operacije inače se provode u Americi, jer se koža treba presaditi najmanje 24 sata od trenutka napuštanja labaratorija. Ovo je prva ovakva operacija presađivanja kože u Južnoafričkoj Republici.

Glasnogovornik obitelji izjavio je da je operacija prošla u redu i da je malena Isabella još pod sedativima te da će je postupno buditi i maknuti sa aparata. Očekuje se da će Isabella već idući tjedan biti spremna za početak rehabiitacije. Cijeli postupak, u vrijednosti od 82 000 dolara, financiran je iz donacija.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene