Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Toksična poput azbesta'

Malaysia Airlines pred krahom: 537 nestalih i poginulih u četiri mjeseca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Malaysia Airlines postao je sinonim za noćnu moru svakog putnika koji leti zrakoplovom, a stručnjaci kažu da kompaniji, koja je ionako u velikim gubicima, nema spasa.

Zrakoplovna kompanija Malaysia Airlines, koja je u vrlo je kratkom razdoblju pogođena sa dvije nevjerojatne tragedije, mogla bi u percepciji javnosti postati 'toksična poput azbesta', a stručnjaci joj predviđaju poslovni krah, piše Washington Post.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kobni let MH17 Andrija Jarak u Ukrajini: Čiji je glas na tajnim snimkama nakon pada? Slika nije dostupna Što je sve bilo u avionu? Na letu MH17 bila su psi, ptice, diplomatska pošta, dijelovi helikoptera...

U samo četiri mjeseca, na dva leta Malaysia Airlinesa, nestalo je ili poginulo 537 ljudi, a to je podatak koji u svima onima koji trebaju putovati avionom izaziva u najmanju ruku nelagodu. Malaysia Airlines postao je sinonim za noćnu moru svakog putnika koji leti zrakoplovom. 

'Ne znam što bi mogli učiniti da se spase. Teško se boriti protiv tako loše percepcije javnosti kakvu sada ima Malaysia Airlines', kazao je Mohshin Aziz, analitičar za zrakoplovstvo i Maybank. 

I prije nego što je nestao avion na letu MH370, Malaysia Airlines, koja je inače u državnom vlasništvu, zapala je u ozbiljne financijske probleme. Iza kompanije su godine neuspješnog restrukturiranja i gomilanja gubitaka.

FOTO Okupili se na aerodromima: Očajne obitelji poginulih traže odgovore


Student Dayne Rodgers, koji je čekao avion u Južnoj Koreji za Australiju, kazao je novinarima Washington Posta kako mu ni najjeftinija karta više ne može biti motiv da sjedne u avion Malaysia Airlines. 

Kompanija već gubi 1,6 milijuna eura na dan i ne postoji čudo koje bi moglo spasiti Malaysia Airlines, kaže Aziz. I prije nesreće u Ukrajini, smatrao je da malezijski avio prijevoznik može preživjeti najviše godinu dana. Sada je, kaže, jasno da je takva prognoza bila i više nego optimistična. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene