Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

VIDEO Slovački ministar oglasio se o stanju premijera: "Ovo je jako težak dan. Borba za život premijera i dalje traje"

nesretan slučaj u srbiji

Majka djevojčice koja je u vrtiću popila sredstvo za dezinfekciju: "Vrištala je i povraćala sluz"

Dječji vrtić, ilustracija (Foto: Getty)
Dječji vrtić, ilustracija (Foto: Getty) Foto: Getty
Dvogodišnja djevojčica iz Rače Kragujevačke u Srbiji otrovala se u vrtiću nakon što je popila sredstvo za dezinfekciju asepsol. Kemikalija je bila u bočici s naljepnicom vode. Djevojčica se nalazi na intenzivnoj njezi u bolnici i nije životno ugrožena.

Nesretnu djevojčicu spasila je brza intervencija liječnika, a sve se dogodilo u vrtiću Naša radost u Rači Kragujevačkoj. Misleći da je u bočici voda, odgojiteljica je dala djetetu da pije. Nedugo nakon toga djevojčica je počela povraćati.

Pročitajte i ovo Ilustracija Traže Kolektivni ugovor Sud prelomio u slučaju vrtića u Slunju: Odbačen zahtjev za zabranom štrajka radnika Vrtić (Foto: Getty Images) Popila sredstvo za dezinfekciju umjesto vode Majka djevojčice koja se asepsolom otrovala u vrtiću najavila tužbu: "Vrlo je slaba jer ne smije jesti i piti, non-stop je na infuziji"

Ne znajući što se događa, iz vrtića su pozvali majku djeteta da dođe po djevojčicu, piše Blic. Majka je djevojčicu odvela u Dom zdravlja, a dežurni liječnik djevojčicu je hitno poslao u bolnicu u Kragujevcu.

"Na pola puta prema bolnici odgojiteljica je pozvala moju kćer i rekla da je dijete popilo sredstvo za dezinfekciju koje je bilo na stolu u bočici od vode. Čim su stigli u Kragujevac, dijete je zbrinuto na odjel pedijatrije, a potom je prebačeno na intenzivnu njegu. Prema riječima liječnika, ona je dobro, ali je sljedećih 48 sati bitno u praćenju njezina zdravstvenog stanja", kazao je Tomislav Veljković, djed djevojčice.

Majka Jelena Radovanović kaže da je poziv iz vrtića dobila dok je bila na poslu. Odgojiteljica joj je rekla da je dijete popilo vodu i onda se počelo gušiti i povraćati. "Otišla sam u vrtić i čula sam u hodniku dijete kako vrišti i vidjela sam odgojiteljicu koja je bila potresena. Ona mi je pokazala tu bočicu na stolu na kojem se inače drži voda za malu djecu. No nismo znali što je bilo u njoj. Krenuli smo kući, ali ona je stalno plakala i povraćala neku sluz", ispričala je Radovanović.

Odgojiteljica je, čim je shvatila što je u bočici, nazvala majku i rekla o čemu se radi. "Djevojčici je curila neka prozirna sluz i povraćala je više puta. Da nisam znala uzrok, dijete bi i dalje bilo u bolnici na otkrivanju simptoma, što je moglo biti vrlo opasno jer je vrijeme bilo najbitniji faktor", dodaje Radovanović. "U policiji sam saznala da već imaju informacije o tome tko je tu bočicu stavio na stol", kazala je Radovanović.

Ravnateljica vrtića Ljubina Jevtić kazala je da je pokrenut disciplinski postupak te da su svi nadležni organi obaviješteni o događaju. "Odgovornost zaposlenih utvrdit će se istragom i oni će snositi određene posljedice u skladu sa zakonom", kazala je Jevtić.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene