Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zatražila milost

Majka brutalno smaknutog novinara: "Nikad nismo bili ponosniji na Jima"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Majka američkog fotoreportera Jamesa Foleya, kojeg je brutalno smaknula islamistička militantna skupina ISIS, progovorila je nakon što je objavljena snimka u kojoj je njezin snim pogubljen.

Diane Foley oglasila se porukom na Facebook stranici "Free James Foley" oko 21:30 sati po lokalnom američkom vremenu. Evo što je napisala:

Pročitajte i ovo Napad na koncertnu dvoranu u Moskvi Spašavali goli život Svjedoci o paklu koji su prošli u dvorani u Moskvi: "Svi su vrištali, svi su trčali. Bilo je strašno, poput noćne more" Slika nije dostupna Britanski ministar: 'Za ubojstvo američkog novinara odgovoran je Britanac'

"Nikad nismo bili ponosniji na našeg sina Jima. Dao je život pokušavajući svijetu otkriti patnju sirijskog naroda.

Pripadnik Islamske države brutalno pogubio američkog novinara

Molimo njegove otmičare da poštede živote preostalih talaca. Kao što je to bio i Jim, i oni su nevini. Oni nemaju kontrolu nad politikom američke vlade u Iraku, Siriji ili bilo gdje drugdje u svijetu.

Hvala Jimu za svu radost koju nam je pružio. Bio je predivan sin, brat, novinar i osoba. Molim da poštujete našu privatnost u nadolazećim danima, dok oplakujemo i prisjećamo se Jima".

 

Istaknula je da se obitelj ponosi Jamesom te zatražila milost za ostale nevine taoce.

Američki dužnosnici još nisu potvrdili autentičnost snimke, koja je objavljena na YouTubeu pod nazivom "Message to America".

Bijela kuća priopćila je da američke obavještajne službe rade na utvrđivanju autentičnosti snimke. 'Ako se pokaže da je video autentičan, mi smo zgroženi brutalnim ubojstvom nedužnog američkog novinara i izražavamo najdublju sućut njegovoj obitelji i prijateljima', rekla je glasnogovornica Bijele kuće Caitlin Hayden.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene