Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Mafija planira ubiti autora 'Gomorre'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Talijanska policija istražuje tvrdnje da napuljska mafija kani do Božića ubiti autora knjige 'Gomorra' po kojoj je snimljen i film o brutalnosti pripadnika mafijaških obitelji s talijanskog juga.

29-godišnji književnik Roberto Saviano živi pod danonoćnom policijskom zaštitom u zadnje dvije godine od kada ga je 'Camorra', kako u Napulju nazivaju mafiju, odlučila kazniti zbog golema uspjeha knjige utemeljene na njegovim vlastitim istragama.

Pročitajte i ovo Sara i Bob Bull Okomili se na njega Milijarder otkrio da je drugi put bankrotirao: "Na monstruozan način upao sam u dugove od 850 milijuna eura" Ilustracija 'Ndrangheta, Cosa Nostra, Camorra... Više od tisuću pripadnika talijanske mafije trenutno živi i djeluje u Njemačkoj

Knjiga je do sada u Italiji prodana u 1,2 milijuna primjeraka i prevedena na 42 jezika.

Sada, kad je pretočena u filmsku uspješnicu koju je Italija kandidirala za Oscara, mafija je još ljuća, pa Saviana i njegove tjeločuvare želi vidjeti mrtve što je prije moguće.

Talijanski listovi prenose da je ozloglašeni mafijaški klan Casalesi, koji se nedavno našao u žarištu medija zbog ubojstva šest afričkih imigranata, prijetnju ubojstvom uveo u 'operativnu' fazu i Saviana želi mrtva do Božića.

Izvor te vijesti je 'zviždač' povezan sa zatočenim 'kumom' Camorre Francescom Schiavoneom, poznatim kao 'Sandokan'.

Camorra ima svoje prste u svim poslovima u Napulju i okolici - od reketarenja i trgovine narkoticima do odlaganja otpada - baš kako je to u svojoj knjizi opisao Saviano.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene