Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ostvarila najveći promet

Mafija najuspješnije poduzeće u Italiji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mafija je organizacija s najvećim prometom u poslovanju u Italiji, objavljeno je u utorak u Rimu.

Organizirani zločin u Italiji godišnje napravi promet od 130 milijardi eura, što je sedam posto bruto domaćeg proizvoda, objavljeno je u godišnjem izvješću Trgovinske i poduzetničke udruge Confesercenti u Rimu.

Pročitajte i ovo Sara i Bob Bull Okomili se na njega Milijarder otkrio da je drugi put bankrotirao: "Na monstruozan način upao sam u dugove od 850 milijuna eura" Ilustracija 'Ndrangheta, Cosa Nostra, Camorra... Više od tisuću pripadnika talijanske mafije trenutno živi i djeluje u Njemačkoj

Analiza Confesercentija navodi reketarenje, ilegalne zajmove, krađu, prijevare i krijumčarenje kao glavna poslovna područja zločinačkih organizacija.

Ogromni novčani iznosi svakodnevno se prelijevaju iz džepova talijanskih poduzetnika i trgovaca u ruke mafijaša.

Primjerice, mafija godišnje zarađuje 250 milijardi eura na zelenašenju i iznudi, navedeno je u izvješću.

Financijska kriza opterećuje mnoge poduzetnike koji zbog toga postaju žrtve mafije, a 180.000 talijanskih trgovaca trenutačno je u rukama zelenaša.

Mafija se bogati na sve većoj količini ilegalno proizvedene robe, na ilegalnim kladionicama i isto tako ilegalnoj gradnji, što joj donosi promet od deset milijardi eura.

Confesercenti je upozorila na opasnost sve većeg uplitanja mafijaških organizacija u legalna poduzeća.

Taj problem pogađa čak velika talijanska poduzeća, u prvom redu građevinska, koja će radije surađivati s mafijom nego prijaviti njezine pokušaje ucjena, navedeno je u izvješću.

U proizvodnji i trgovini namirnicama mafija je u nekim talijanskim regijama preuzela nadzor. Ribarstvo, mljekarstvo te trgovina kavom i kruhom u Napulju praktično su potpuno u rukama Camorre. Ona upravlja napuljskim pekarnicama, njih oko 2.500, a mafija u velikom stilu sudjeluje i u poslovanju noćnih lokala i u trgovini na veliko, tvrdi talijanska Trgovinska i poduzetnička udruga Confesercenti.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene