Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stanovnici se vraćaju kući

Mađarska tvornica aluminija nastavlja s proizvodnjom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tvornica aluminija na zapadu Mađarske iz koje je nedavno istekao otrovni mulj nastavit će proizvodnju u petak u podne, potvrdio je glasnogovornik mađarske vlade.

Vladin dužnosnik Gyorgy Bakondi, koji u ime vlade upravlja tvornicom MAL ltd, najavio je dan prije da će ta tvornica proraditi do kraja tjedna.

Pročitajte i ovo Proizvodnja streljiva Povećanje proizvodnje streljiva Europska komisija usmjerila milijarde eura za jačanje zajedničke europske obrane Ulična mačka Traje potraga "Nemojte je dirati i približavati joj se!" Golema drama zbog mačke u Japanu: Policija je traži, poslano upozorenje građanima

Više od milijun prostornih metara otrovnoga crvenog mulja izlilo se 4. listopada iz tvorničkog spremnika za odlaganje otpada i usmrtilo devetero ljudi te uništilo goleme poljoprivredne površine.

Oko 750 stanovnika sela Kolontara, koje se prvo našlo na udaru smrtonosnog mulja, moći će se vratiti kući također u petak poslijepodne, rekao je ministar okoliša Zoltan Illes.

>> Direktor mađarske tvornice aluminija pušten iz pritvora

Ipak, kuće u nižim dijelovima sela potpuno su uništene u naletu mulja od dva metra. 'Mještani Kolontara koji su ostali beskućnici bit će i dalje kod rodbine i prijatelja, a onima koji nemaju kamo osigurat će se drugi oblik smještaja', rekao je Illes. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene