Obavijesti Video Pretražite Navigacija
srozavanje demokracije

"Neobično i zabrinjavajuće": Mađarska vlada nije primila američke senatore u službenom posjetu

Američki senatori u Budimpešti
Američki senatori u Budimpešti Foto: Afp
Delegacija senatora SAD-a u nedjelju je posjetila Budimpeštu no nitko iz mađarske vlade nije odgovorio na poziv za sastanak.

S obzirom na to da se nitko iz vlade Viktora Orbana nije želio naći s troje američkih senatora, oni će američkom Kongresu podnijeti izvještaj o srozavanju demokracije u Mađarskoj.

Senatori Thom Tillis, Jeanne Shaheen i Chris Murphy s članovima mađarske vlade htjeli s razgovarati o ratifikaciji Švedskog pristupa NATO savezu. Mađarska je jedina, od 31 članice NATO-a, koja još nije prihvatila ulazak Švedske u savez.

Pročitajte i ovo Jahta Royal Romance Odvjetnici pojasnili Ruski bogataš tuži Hrvatsku: Traži više od 35 milijuna eura zbog blokade luksuzne jahte

Senator Murphy na konferenciji za novinare kazao je kako je "neobično i zabrinjavajuće" što ih nitko iz mađarske vlade nije primio. Shaheen je također kazala da je razočarana, no ostaje optimistična da će mađarska vlada, kad se sastane 26. veljače, prihvatiti prijedlog za članstvo Švedske u NATO-u, prenosi Associated Press.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene