Obavijesti Video Pretražite Navigacija
na kocki 500 000 radnih mjesta

Londonski gradonačelnik: "Treba nam novi referendum o Brexitu"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Londonski gradonačelnik Sadiq Khan pozvao je na održavanje drugog referenduma o Brexitu, upozorivši da je Velika Britanija u opasnosti da iz Europske unije iziđe bez postignuta dogovora.

U kolumni za list Observer objavljen u subotu navečer, Khan je rekao da vrijeme "brzo istječe" dok vlada premijerke Therese May izgleda "nepripremljeno i nedoraslo situaciji".

Pročitajte i ovo Brexit Anketa Broj Britanaca nezadovoljnih Brexitom porastao je u posljednjih dvije godine Slika nije dostupna Predomislili se Britanija bi sada glasovala 59-41 za ostanak u EU

Nepostizanje dogovora s Bruxellesom, ili loš dogovor, mogli bi rezultirati gubitkom 500.000 radnih mjesta, bolnicama s premalo osoblja, nanesenom štetom poslovima a policija bi se morala pripremiti na građanske nerede, upozorio je.

"Ne vjerujem da May ima mandat da se tako očito može kockati s ekonomijom i ljudskim životima", rekao je Khan, član oporbene Laburističke stranke, koja je za ostanak u EU.

Khan nema izravnu ulogu u procesu za Brexit, no vrlo je utjecajan među političarima.

On je rekao da bi Britanci trebali imati mogućnost glasati o svakom dogovoru, ili glasati o ostanku u EU.

Velika Britanija trebala bi napustiti EU 29. ožujka, no May se bori za to da dođe s dogovorom koji odgovara Bruxellesu ali i njezinoj Konzervativnoj stranci.

"Vrijeme je da se to ključno pitanje uzme iz ruku političara te vrati narodu", napisao je Khan.

(Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene