Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Irski premijer:

'London prihvatio sporazum za prijenos vlasti u Sjevernoj Irskoj'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanski premijer Gordon Brown prihvatio je dogovor o novčanoj pomoći za prijenos redarstvene i pravosudne vlasti u Sjevernoj Irskoj, rekao je njegov irski kolega Brian Cowen.

Prijenos redarstvene i pravosudne vlasti bit će važan korak u mirovnom procesu u Sjevernoj Irskoj. Cowen je parlamentu rekao da je dogovor postignut nakon razgovora između Browna i prvog ministra i zamjenika prvog ministra Sjeverne Irske, posljednjem u nizu takvih sastanaka. Sjevernoirski republikanci i njhovi probritanski koalicijski partneri na vlasti su se sporili oko pitanja prijenosa vlasti, što je prijetilo i destabilizacijom sjevernoirske uprave, a sporazum uklanja najveći kamen spoticanja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Slučaj iz kuponske privatizacije Država će SN Holdingu vratiti 162,1 milijun kuna Slika nije dostupna Sastanak idućeg tjedna Bush najavio glatki prijenos vlasti na Obamu

'Saznajem da je financijski paket pomoći za prijenos redarstvene i pravosudne vlasti dogovoren te da će danas biti objavljen', rekao je Cowen dodavši da je ranije danas telefonom razgovarao s Brownom. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene