Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tražio mito

Liječnik uzeo 400 eura od pacijenta i pitao: 'Samo toliko?!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Protekle srijede u beogradskom KBC Bežanijska kosa uhićen je kirurg Velimir Vlašić nakon što ga je sin jedne pacijentice prijavio policiji zbog traženja mita u iznosu 2000 eura.

Goran Radosavljević doveo je svoju slijepu majku Živoderku u KBC Bežanijska kosa u Beogradu nakon što je pala i slomila kuk. Pregledao ju je doktor Velimir Vlašić i konstatirao kako je Goranovoj majci potrebno ugraditi umjetni kuk.

Pročitajte i ovo Potraga za malenom Dankom ušla je u treći dan Nestala u utorak U BiH uhitili trojicu koji su tvrdili da imaju informacije o malenoj Danki, nevjerojatno je što su izjavili nakon uhićenja Konstitutivna sjednica srbijanskog parlamenta U Srbiji Totalni kaos u skupštini, padaju uvrede i prijetnje: "Hajde izađi! Majku vam je*em, da vidimo kako ćete proći"

Potom im je rekao kako umjetnih kukova nema i neka sami smisle što će sada. Goran je već tada posumnjao da ga kirurg očekuje novac, no nije ništa direktno rekao. Ipak mu je poručio kako imaju dva kuka za hitne slučajeve te da će jedan od njih ugraditi njegovoj majci koja je odmah idući dan operirana.

Skandal u splitskom KBC-u: Odbio operirati pacijenta jer će ionako umrijeti?!

Isti dan doktor je od Goranove majke zatražio njegov broj telefona i nazvao ga kad se on, sasvim slučajno, nalazio u društvu prijatelja, inače liječnika iz Kliničkog centra Srbije. 'Vlašić se predstavio i rekao da je moja majka operirana iako na to nije imala pravo, ali da je on tu pomogao, da operacija košta 2.000 eura i da bi sada bio red da ga počastim. Tražio je da mu čast donesem sutra kad dođem u posjeti uz uvjet da 'nitko ne vidi kad mu budem davao', ispričao je Goran za Blic.

Goran je potom sve prijavio policiji koja mu je dala 400 eura u obilježenim novčanicama. 'Dao sam mu omotnicu u ambulanti. Pitao je koliko je unutra. Rekao sam. Odgovorio je: 'Samo 400? Ali operacija košta 2000 eura. Napomenuo sam da ćemo sakupiti još i da će majka dolaziti na kontrolu. Stavio je omotnicu u džep i rekao: 'Od ovoga živim'. Izašao sam, a onda je ušla policija', prepričava Goran Radosavljević.

Prema pisanju Blica, Vlašić je tražio od policajaca da ga ne uhite jer je 'čuveni kirurg i da je pisao knjige'.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene