Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pohotni ginekolog

Liječnik 'pipkao' uspavane žrtve: 'Bojala sam se... nešto mi se nezakonito radilo po tijelu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Medicinski direktor klinike za porodništvo 'Reading' u Massachusettsu optužen je za zlostavljanje svojih pacijentica dok su bile pod anestezijom. Činio je to zadnjih 10 godina.

Čak 18 svjedoka - medicinske sestre, tehničari, kolege liječnici te ostalo osoblje klinike 'Fertility Centers of New England', tvrde kako su vidjeli dr. Rogera Iana Hardyja kako dira genitalije i grudi anesteziranih pacijentica.

Prva žalba na ponašanje ovog liječnika podnesena je 2004. godine, no liječnička komora Massachusettsa nije reagirala i Hardy je i dalje ostao na svom poslu.

55-godišnjak je tako bio u mogućnosti i dalje napastvovati svoje uspavane pacijentice, i to unatoč činjenici što su ga zaposlenici prijavili za još tri slična incidenta.

Tek se ove godine 20-godišnji veteran reproduktivne endokrinologije odrekao svoje liječničke licence, nakon što su protiv njega izašle nove optužbe.

Pročitajte i ovo Zdravstveni pregled vozača Anketa Dnevnika Nove TV Hrvati otkrili hoće li poslušati upozorenje liječnika ili nastaviti voziti: Pogledajte rezultate ankete Ilustracija Veliki misterij Priča koja ledi krv u žilama: U podrumu pronašli kostur tinejdžerice zamotan u tepih, 20 godina kasnije otkriveni strašni detalji

Ispovijest Tuzlanke: Silovana sam medicinskim predmetom tijekom ginekološkog pregleda!

21. siječnja Hardy je podnio ostavku na svoje dužnosti. Nije jasno zašto je trebalo proći tako puno vremena da se u vezi ovog slučaja poduzmu neke konkretne radnje, kao ni tko je posljednji u nizu podnio pritužbu protiv liječnika.

No, zna se kako je 2004. godine podnesena prva pritužba.

'Bojala sam se... nešto mi se nezakonito radilo po tijelu', stoji u pismu pacijentice kojoj Hardyjeve radnje nisu promakle.

Zlostavljana žena je tako izjavila da je pretrpjela traumu genitalija tijekom procedure kod Hardyja koja je izvedena u prosincu 2003. godine.

Hardy je negirao te optužbe, tvrdeći kako su s njim cijelo vrijeme u operacijskoj dvorani bila tri profesionalna asistenta.

Zavod za javno zdravstvo, u čijem se vlasništvu nalazi ova klinika za porodništvo, potvrdio je da je u tijeku istraga protiv ovog liječnika.

Neki kolege liječnici s klinike rekli su istražiteljima kako se medicinske sestre boje govoriti o svemu zbog straha od otkaza. No jedna od njih je ipak smogla hrabrosti, ignorirala prijetnje i o svemu dodatno izvijestila istražitelje.

No, cijeli postupak je pokrenut u listopadu prošle godine nakon što se jedna liječnica, zajedno s ostatkom svoje ekipe, formalno požalila na Hardyja.

Liječnica tvrdi kako je bila zgrožena izjavom dugogodišnje pacijentice koja joj je otkrila da ju je Hardy sekusalno dirao te pipkao njezine genitalije, govoreći joj kako je to dio standardnog postupka i njezinog liječenja. Pacijentica je s vremenom shvatila kako je riječ o zlostavljanju i požalila se svojoj liječnici.

Hardyju je licenca suspendirana na svim mjestima na kojima je radio. Njegov odvjetnik zasad ne daje nikakve izjave u ime svog branjenika.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene