Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Žrtva talibanskog napada

Platili joj operaciju: Rekonstruirano lice 6-godišnjoj djevojčici

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U talibanskom napadu u kojem je izgubila obitelj, 6-godišnja je djevojčica izgubila oko. U New Yorku joj je rekonstruirano lice.

Malena Marizeh preživjela je strašan napad u kojem su ubijeni njen otac i brat, ali zahvaljujući operaciji i američkim liječnicima, sada je dobro i oporavlja se, piše nydailynews.com.

Pročitajte i ovo Policija Sjeverne Irske, ilustracija Brutalan napad u Sj. Irskoj Mladića pribili čavlima na ogradu: Policija objavila detalje Predao se mladić koji je napao političara u Dresdenu zaredali se napadi Mladić (17) koji je napao zastupnika predao se policiji: Političaru su polomljene kosti

Talibanski napadač uperio je pištolj djevojčici u lice, dok je ona bila sakrivena u obiteljskom automobilu ispod nogu svoga ubijenog oca. Upucao ju je, a metak je probio njeno desno oko. Misleći da je djevojčica mrtva, napadač se udaljio.

>> Talibani imaju novu mladu 'metu': Ti ćeš biti nova Malala!

Plastični kirurg iz New Yorka Kaveh Alizadeh rekonstruirao joj je lice tri mjeseca nakon što je čuo što se dogodilo. Liječnik objašnjava da, osim što je izgubila oko, djevojčica nakon napada nije mogla normalno disati kroz nos.

Marizeh je dovezena u SAD čim joj je osigurana viza. Troškove operacije, koji sežu i do 100.000 dolara platila je Misija za koju ovaj liječnik radi. Marizeh je ugrađeno i protetičko oko. Ostat će na oporavku još dva do tri tjedna, nakon čega se vraća u svoju domovinu. Zabrinuti zbog njezine sigurnosti, osoblje joj je promijenilo ime i ne žele otkriti s kime će u budućnosti živjeti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene