Obavijesti Video Pretražite Navigacija
maksimalna šteta

LIJEČNICI POKAZALI Ovo su oštri šrapneli kojima su teroristi natrpali bombe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Žrtve koje su bile direktno pogođene nisu imale šanse...

Belgijski liječnici pokazali su kakve su sve šrapnele izvukli iz tijela žrtava bombaških napada. Radi se o golemim komadima metala, čavlima, vijcima... Jedno je jasno - napadači su željeli počiniti maksimalnu štetu. Žrtvama nije bilo spasa.

Pročitajte i ovo Pucnjava u Bruxellesu Niz propusta Je li se mogao spriječiti teroristički napad u Bruxellesu? "Napadač je bio poznat vlastima zbog sumnjivih aktivnosti…" Slika nije dostupna Teroristički čin? KRVAVI NAPAD U BRUXELLESU Muškarac nožem ranio dvojicu policajaca

Bombe kućne izrade, koje su korištene i u briselskom napadu, svoju smrtonosnost crpe upravo iz šrapnela koji zbog siline eksplozije polete golemom brzinom. Policija je u stanu bombaša pronašla još jednu bombu koja je također bila nakrcana sličnim komadima metala.

U napadima na samo srce Europe, na sjedište svih institucija Europske unije, smrtno su stradale 34 osobe, a više od 300 ih je ozlijeđeno. Broj žrtava mogao je biti i daleko veći da su teroristi ponijeli sa sobom još jednu torbu s bombom koju su odlučili ostaviti jer im je taxi operater zabunom poslao manji automobil.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene