Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obmane potrošača

Lijanovići osumnjičeni za ilegalan uvoz mesa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mesna industrija Lijanovići iz Širokog Brijega sumnjiči se za višemilijunsku aferu zbog uvoza mesa iz Brazila koje je lažiranim carinskim deklaracijama dospjelo na tržište u BiH.

Iz Brazila je u BiH preko Crne Gore uvezeno goveđe meso koje je bilo namijenjeno za Rusku Federaciju. Na jednoj deklaraciji piše da meso odgovara ruskim standardima. Kako navodi FTV, preko te deklaracije nalijepljena je markica da je roba namijenjena za Kosovo i da nema deklaracije da je roba uopće namijenjena za BiH. Iako nema tragova o uvoznim deklaracijama, meso je dobilo utovarno odobrenje od strane veterinarskog inspektora u Širokom Brijegu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Važna odluka EU će uvesti carine na uvoz ruskog žita Likvidacija Darka Geislera Nedeljkovića Sasuo kišu metaka u njega VIDEO Procurila uznemirujuća snimka: Pred ženom i djetetom brutalno likvidirali pripadnika škaljarskog klana

Nakon toga je dopremljeno u Veliku Kladušu gdje je u pogonima tvrtke Farmko, u vlasništvu tvrtke Lijanovići, trebalo završiti u konzervama kao bosanskohercegovački proizvod. FTV navodi da je osim obmane potrošača na pomolu još jedna višemilijunska carinska afera, na koju su upozoravali iz Uprave za neizravno oporezivanje. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene