Obavijesti Video Pretražite Navigacija
EU podržava plan

Izrael planira gradnju infrastrukture za opskrbu vodom i strujom u Gazi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izrael radi na planu gradnje elektrane, pogona za desalinizaciju i infrastrukture za pročišćavanje voda u Pojasu Gaze, rekao je izraelski ministar vanjskih poslova Avigdor Lieberman.

'Ti projekti mogu riješiti stvaran problem pitke vode i struje i poboljšati stanje', rekao je Lieberman. Nakon sastanka s Visokom predstavnicom Europske unije za vanjsku politiku Catherine Ashton, Lieberman je rekao da nova izraelska politika povećanja količine robe koja može ući u Pojas Gaze 'nije dovoljna' i da njegova vlada traži 'ozbiljne partnere' u poboljšavanju gospodarskog stanja u Pojasu Gaze. Lieberman je Catherine Ashton rekao da se nada da će Europska unija podržati izraelski plan.

Pročitajte i ovo Glad u Pojasu Gaze Sve više slučajeva pothranjenosti Svjetska organizacija tvrdi da bi pojas Gaze mogao brzo prijeći prag gladi Zločin protiv čovječnosti u Pojasu Gaze - 3 Potresni prizori Stotine tisuća djece gladuju, jedu hranu za konje, piju more: "Makar umrla, želim uzeti vreću brašna jer nemam čime nahraniti svoju djecu"

Ashton je rekla da je nova izraelska politika 'korak naprijed' ali je pozvala Izrael da dopusti i izvoz iz Pojasa Gaze. Ashton je rekla da podržava viziju SAD-a o rješenju s dvije države u kojem bi 'Gaza trebala sudjelovati'. EU, rekla je, 'razmatra opcije' pomoći Palestincima u nadzoru njihovih granica i Izraelu u pitanju održavanja sigurnosti ali je odbacila zamisao o slanju 'snaga' u tu svrhu. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene