Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rat u LIbiji

Libija: U Misrati poginulo 30 vojnika, NATO uništio 17 tenkova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U napadu libijskih vladinih snaga na grad Misratu je poginulo najmanje trideset pobunjenika, kazao je glasnogovornik pobunjeničke vlade, navodeći liječničke izvore i izvješća svojih suboraca.

'Danas su oni (snage lojalne Moameru Gadafiju) napale Misratu na tri mjesta. Liječnici i pobunjenici kazali su mi da je najmanje trideset boraca pobunjeničkih snaga danas u Misrati ubijeno', kazao je glasnogovornik, predstavljajući se kao Abdelsalem. 'Pobunjenici su ih ipak uspjeli odvratiti i spriječiti u napredovanju', dodao je.

Pročitajte i ovo Njemački borbeni zrakoplovi Eurofighter Burno iznad Baltika Njemački borbeni zrakoplovi presreli rusku letjelicu Antony Blinken Nije prvi put Zrakoplov američkog državnog tajnika prinudno sletio u Pariz: Na važan sastanak morao je automobilom

>> Nema vojnog rješenja za sukob u Libiji

Također, snage NATO-a u petak i subotu uništile su sedamnaest tenkova snaga libijskog vođe Moamera Gadafija, priopćio je dužnosnik NATO-a. Zrakoplov saveza pogodio je 15 tenkova u blizini grada Misrate, gdje Gadafijeve snage napadaju pobunjenike, te dva južno od Brege na istoku zemlje, rekao je.

Dužnosnik je također kazao da su zrakoplovi NATO-a u subotu primijetili zrakoplov MIG 23 u blizini Bengazija kojim je upravljao pobunjenički pilot te su ga primorali na slijetanje.
'Ne znamo identitet pilota ali budući da je uzletio iz Bengazija pretpostavljamo da se radi o pobunjeničkom pilotu', rekao je.


Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene