Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pokušavaju ih locirati

Libija: Nestala 4 novinara NY Timesa, među njima dobitnik Pulitzera

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dnevni list The New York Times objavio je u srijedu da su u Libiji nestala četiri njegova novinara, koji su izvještavali o tamošnjim sukobima vladinih snaga i pobunjenika.

Urednici u Timesu kažu da su novinare zadnji puta čuli u utorak, iz grada Ajdabije. Izvršni urednik lista, Bill Keller, objavio je na web stranici kako su libijski dužnosnici rekli Timesu da pokušavaju locirati novinare. On je kazao da je list zahvalan libijskoj vladi na davanju jamstva 'da će novinari Timesa, ako su bili uhićeni, biti odmah oslobođeni, neozlijeđeni'.

Nestali novinari su Pulitzerom nagrađeni Anthony Shadid, šef dopisništva lista u Bejrutu, reporter i snimatelj Stephen Farrell, te fotografi Tyler Hicks i Lynsey Addario. Libijske su vlasti prošloga tjedna oslobodile jednog brazilskog novinara, a kao nestali se još vodi jedan novinar britanskg Guardiana.

Jedna ekipa BBC prošloga je tjedna u Libiji uhićena i izvedena na fingirano strijeljanje, prije oslobađanja. (Hina)

Pročitajte i ovo Božena Beber izbivala više od 24 sata Sretan kraj potrage: Nestala 80-godišnjakinja vratila se kući Potraga za tijelom dvogodišnje Danke Ilić - 1 Iz minute u minutu FOTO/VIDEO Ocu osumnjičenog za ubojstvo male Danke određen pritvor, naložena obdukcija umrlog sina: Tijelo ubijene djevojčice traže dronovi

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene