Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pokrenuta istraga

Lavina u Francuskoj odnijela dva života: Brzom reakcijom spašeno petero skijaša

Mont Blanc
Mont Blanc Foto: Afp
Skupina skijaša doživjela je tragediju na Mont Blancu, gdje je dvoje skijaša izgubilo živote u lavini, jedan je pretrpio ozljede, a ostalih pet osoba je spašeno.

Dvoje skijaša izgubilo je živote u lavini na Mont Blancu, dok je jedan ozlijeđen. Istodobno, planinar je preminuo nakon pada na padini planinskog lanca Ecrins u francuskim Alpama, objavile su lokalne vlasti danas.

Jučer je lavina zahvatila područje uz padine skijališta Saint Gervais-les-Bains na nadmorskoj visini od 2300 metara, prema priopćenju uprave regije Haute-Savoie, izvijestio je AP.

Pročitajte i ovo Dmitrij Peskov zaplijena imovine Peskov upozorio: "Takav bi potez Zapada predstavljao krađu"

Tim za spašavanje u planinama, koji je krenuo u potragu za skijašima koji su ostali zarobljeni, otkrio je muškarca i ženu koji su preminuli, dok je jedna osoba ozlijeđena. Pet skijaša spašeno je, a u vezi s ovom tragičnom situacijom pokrenuta je istraga.

Gradonačelnik Saint Gervaisa Jean-Marc Paix izjavio je da su vremenski uvjeti bili previše nestabilni za rizična putovanja. "Padala je kiša, snijeg i bilo je toplo. Imali smo dovoljno obilježenih staza za skijanje", rekao je za televiziju BFM.

Pročitajte i ovo Očevid nakon ubojstava u Velikoj Gorici - 2 Ubio majku i suprugu Tko je ubojica iz Velike Gorice? Jedan detalj oko umirovljenja otkriva kakva je osoba bio

U isto vrijeme na sjeveru Francuske 31-godišnji planinar pronađen je mrtav nakon pada na padini planinskog lanca Ecrins. Spasioci su izvijestili da je skrenuo s planinarskih staza kako bi s prijateljem promatrao planinske koze.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene