Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Moćno, a jeftino

VIDEO "Ovo može promijeniti sve, ruši mete brzinom svjetlosti": Britanci pokazali moćno lasersko oružje

laser
laser Foto: Getty Images
Britansko ministarstvo obrane objavilo je video rada lasera DragonFire.

Ujedinjeno Kraljevstvo prije dva mjeseca uspješno je testiralo ispaljivanje lasera velike snage.

Laser DragonFire trebao bi biti jeftinija alternativa projektilima u borbi protiv meta poput dronova. Ovo oružje dovoljno je precizno da s udaljenosti od kilometra pogodi kovanicu jedne funte, pohvalio se tada državni tajnik ministra obrane.

"Ova tehnologija trebala bi smanjiti oslanjanje na skupocjeno streljivo, ali i smanjiti mogućnost kolateralnih žrtava", objasnio je ministar Grant Shapps te dodao da ga britanska kraljevska mornarica i američka vojska namjeravaju koristiti za potrebe svoje zračne obrane.

Pročitajte i ovo Brod humanitarne pomoći kreće s Cipra Stanovnici Gaze gladuju Humanitarna pomoć odaslana morskim putem: "300 kamiona s hranom trebalo bi ući u Gazu svakog dana"

A danas se državni tajnik britanskog ministarstva obrane Grant Shapps pohvalio prvim videom koji prikazuje rad lasera.

"Pogledajte prvi video britanskog laserskog oružja DragonFire", napisao je u objavi na mreži X dodavši da ovo oružje ruši mete brzinom svjetlosti.

 

 

U snimci se navodi da je novo oružje moćno, a jeftino. Jedan napad snopom lasera, kako navodi britansko ministarstvo oružje, košta tek deset funti. "Ovo bi moglo sve promijeniti kad je u pitanju protuzračna obrana", dodaju.

Ovo lasersko oružje koristi intenzivnu svjetlosnu zraku kako bi prerezalo svoju metu, a brzina njegova napada jednaka je brzini svjetlosti. Domet ovoga lasera povjerljiva je informacija, ali poznato je da može napasti bilo koju vidljivu metu unutar svojega dometa, piše BBC.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene