Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kundera porekao izdaju sunarodnjaka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pisac Milan Kundera kategorički je porekao da je 1950. izdao jednog sunarodnjaka komunističkoj policiji Čehoslovačke, nakon što je češki institut za proučavanje totalitarnih režima objavio zapisnik iz tog doba.

'Potpuno sam iznenađenom nečim što uopće očekivao, o čemu do jučer ništa nisam znao i što se nije dogodilo', rekao je u telefonskom razgovoru s češkom agencijom CTK.

Pročitajte i ovo Sudar vlaka i kamiona u Češkoj Očevid u tijeku VIDEO Sudar vlaka i kamiona u Češkoj: Jedna osoba poginula, više ozlijeđenih Intervencija policije tijekom pucnjave u Pragu Masakr u Pragu VIDEO Policija objavila dramatične snimke, Češka oplakuje žrtve: "To je strašno, ne mogu ni govoriti"

Dokument na kojem se pojavljuje njegovo ime, za njega je nepoznanica, rekao je za Kundera za CTK.

Češki institut za proučavanje totalitarnih režima je objavio u ponedjeljak navečer na svojoj internet stranici izvješće komunističke policije Čehoslovačke o iskazu Milana Kundere prije uhićenja Miroslava Dvoraceka, dezertera koji je zatim osuđen na 22 godine zatvora. 

>> Milan Kundera surađivao s komunističkom tajnom policijom

Faksimil zapisnika 624/1950 je stavljen na internet stranicu instituta osnovanog 2007. kako bi osvijetlio povijest bivše komunističke zemlje na temelju pismohrana ministarstva unutrašnjih poslova i tajne policije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene