Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

300 američkih padobranaca

Američki specijalci stigli u Ukrajinu, Rusi se bune: 'Ovo će ozbiljno destabilizirati stanje'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dolazak američkih specijalaca u Ukrajinu kako bi obučavali Nacionalnu gardu mogao bi "ozbiljno destabilizirati" stanje u toj zemlji, upozorio je u petak Kremlj nakon saznanja da će 300 američkih padobranaca, pripadnika 173. zračne brigade, tijekom šest mjeseci obučavati oko 900 pripadnika ukrajinske garde.

"Nazočnost komandosa neke treće zemlje ne olakšava rješavanje sukoba i ne pridonosi stvaranju dobrog ozračja, upravo suprotno, pridonosi ozbiljnom destabliziranju stanja", priopćio je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov.

Pročitajte i ovo Pad ruskog bombardera Koji je razlog? VIDEO Dramatičan video: Srušio se ruski bombarder, zapalio se u letu nakon izvršene misije Ruski predsjednik Vladimir Putin i savastopoljski upravitelj Mikhail Razvožajev Pogođeni ciljevi Ukrajina tvrdi da je u napadima pogodila ruske brodove, Rusi tvrde: "Samo su im oštećeni prozori"

Američki vojnici stigli su u grad Javoriv, u regiji Lviv, nedaleko od poljske granice kako bi obučavali oko 900 pripadnika Nacionalne garde. Ukrajinska Nacionalna garda je pod zapovjedništvom ministarstva unutarnjih poslova i sastavljena uglavnom od dragovoljaca koji su u proeuropskim prosvjedima u središtu Kijeva, koje je u krvi ugušio u veljači 2014. tadašnji proruski predsjednik Viktor Janukovič, branili Majdan.

'Balkanci opet ratuju'

Obuka bi trebala trajati šest mjeseci, a američki instruktori će se mijenjati svaka dva mjeseca. Obučavat će se ne samo borbene tehnike već i "jačanje profesionalizma i znanja vojnog osoblja", kazao je zapovjednik američke postrojbe Jose Mendez. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene