Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pogrešan temelj

Više od 20 godina čekala smrtnu kaznu, a onda se dogodilo - čudo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Debra Milke zajecala je izlazeći iz sudnice. Slučaj je odbačen jer temeljio na radu detektiva čiju je karijeru obilježio niz prijestupa.

U ponedjeljak je američki sud odbacio optužbe protiv žene koja je provela više od dva desetljeća čekajući izvršenje smrtne kazne zbog ubojstva svog četverogodišnjeg sina.

Pročitajte i ovo Hitna pomoć Jedna osoba privedena Strava u Slavoniji: U centru grada pronađeno tijelo, sumnja se na ubojstvo Petero mrtvih u Oklahomi Zajednica tuguje Petero pronađeno mrtvo u kući, među njima i dvoje djece: Ubijeni su, a policija je pronašla ključan trag

Debra Milke zagrila je one koji su joj dali podršku i zajecala dok je napuštala sudnicu u kojoj je sutkinja službeno odbacila slučaj rekavši i da joj se ne može ponovo suditi.

Odlučila se počastiti za kraj: Jelovnik ih je ostavio bez teksta

Tijekom kratke rasprave sutkinja Rosa Mroz odlučila je i da se Milke skine elektronička narukvica za nadzor koju je nosila otkad je 2013. godine puštena uz jamčevinu.

Ovom odlukom završen je kontroverzni slučaj koji se oslanjao gotovo isključivo na rad detektiva koji je imao dugu povijest prijestupa. Pokazujući slobodni gležanj Milke je rekla da je osjećaj dobar.

Dječaku pucali u potiljak

Ona je 1990. godine osuđena za ubojstvo sina Christophera. Vlasti su tvrdile kako ga je u prosincu 1989. godine Milke odjenula u njegovu najdražu odjeću i rekla da idu vidjeti Djeda mraza u trgovačkom centru.

Potom su ga dva muškarca, od kojih je jedan bio Debrin cimer, odvela u pustinju blizu Phoenixa te mu pucali u potiljak. Tvrdilo se da je razlog tako brutalnog ubojstva činjenica da Milke više nije htjela dijete, ali nije htjela ni da živi s ocem.Također, spominjala se isplata novca od osiguranja.

Vlasti priznale strašnu pogrešku: Prvo ga pogubili pa onda proglasili nevinim

Žena je cijelo vrijeme tvrdila da je nevina i negirala da je priznala ubojstvo. Dvojica muškaraca koji su dječaka odveli u smrt osuđeni su za ubojstvo, ali odbili su svjedočiti protiv Milke.

Presuda se temeljila na priznanju spornom detektivu

Prizivni sud je 2013. godine ukinuo presudu uz tvrdnju da tužitelji nisu otkrili detektivovu povijest ponašanja. Naime, osuđujuća presuda temeljila se isključivo na priznanju koje je dala sada diskreditiranom detektivu Armandu Saldateu.

Odluku da se slučaj ne smije opet pokrenuti odvjetnik Bill Montgomery opisao je kao 'crni dan za kaznenopravni sustav Arizone'.

'To je nepravda prema Christopheru Mileu koji po zakonu o pravima žrtava ima pravo na pravdu i proces', rekao je.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene