Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uoči završetka kampanje

Kosovo: Ubijen dužnosnik bošnjačke koalicije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Težak incident na Kosovu.

Tri dana uoči završetka desetodnevne predizborne kampanje za izvanredne parlamentarne koji će se održati u nedjelju 12. prosinca, nepoznate su osobe vatrenim oružjem ubile dužnosnika bošnjačke koalicije 'Vakat', Šefka Salkovića.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Povlaštena kategorija' Za naknadu plaće 283 dužnosnika isplaćeno više od 27 milijuna kuna Slika nije dostupna Osveta u tri kruga BRUTALNI VOĐA Evo čime je ovog puta ubio 'neprijatelja'!?

Do ubojstva je došlo oko 14 sati u blizini graničnog prijelaza Jarine, između Kosova i Srbije, na sjeveru Kosova, izjavio je čelnik Bošnjačke koalicije 'Vakat' Džezair Murat.

Vijest o ubojstvu je potvrdio i glasnogovornik Kosovske policije Besim Hoti, koji je rekao da je žrtva iz bošnjačke nacionalne zajednice, iz sela Rvatska, općina Leposavić, najsjevernije općine na Kosovu u blizinu granice sa Srbijom.

Pucnjevima iz vatrenog oružja ranjena je još jedna osoba, koja se u vrijeme napada nalazila u automobilu zajedno sa žrtvom. Motivi ovog ubojstva za sada su nepoznati. Policija nije dala druge pojedinosti o ubojstvu, niti o mogućim napadačama.

Pripadnici Kosovske policije i EULEX-a su na mjestu događaja i vode intenzivnu istragu. Šef EULEX-a Xavier Bout de Marnhac i šef međunarodnog ureda na Kosovu Pieter Feith, kao i predstavnici kosovskog središnjeg izbornog povjerenstva, osudili su ovaj napad. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene